2012-10-15 15:09:29• hírek • Szatmár.ro

Mivel és hogyan verik át a szatmáriakat?

Egyik hónapban a Singer varrógépes átverés a "menő" Szatmár megyében, másikban a kamu-rovarirtók csengetnek be a lakótelepeken élőkhöz, hogy kifizettessék velük a kötelezőnek mondott irtás árát. Ezek a legnépszerűbb átverések, de várjuk olvasóink tapasztalatait, hátha sikerül megkímélnünk néhány személyt a keserű tanulópénz kifizetésétől.

Szinte már közhelynek számít, hogy sokan mások hiszékenységének kihasználásával próbálnak jövedelemhez jutni, jó messzire elkerülve a becsületes munka fáradalmait. Nos, ezek a személyek Szatmárnémetiben és környékén is lelkesen ügyködnek. S bár a rendőrség hivatalos bejelentés hiányban nem tud több száz embert megkárosító csalókról, ezek aktívak most is.

A napokban ugyanis a kenyérgyár környéki tömbházakba csengettek be ismeretlenek, akik arra hivatkozva, hogy a Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól jöttek, szerettek volna bejutni a lakásokba, hogy ott elvégezzék a kötelező rovarirtást. Ugyanis elmondásuk szerint aggasztóan elszaporodtak a csótányok, az igazgatóság pedig emiatt kötelezi a szakszerű irtást, amit ők végeznek, mindössze 50 lejes ár ellenében.

Dragos Guran Dorinát a Szatmár.ro kereste meg ez ügyben. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság ideiglenes vezetője határozottan cáfolta, hogy az általa vezetett intézmény ilyen tevékenységet folytatna.

- Nálunk nincsenek erre szakosodott alkalmazottak, rovarirtást mi soha nem is végeztünk, így a szatmári biztosra veheti, hogy csalóval áll szembe, még akkor is, ha ránk hivatkozva ilyen ügyben igazolványt is felmutat - magyarázza az igazgatónő.

Bizonyos időközönként a villanyoszlopon jelennek meg a hirdetések, miszerint külföldi gyűjtő akár 40-50 ezer euróért is vásárolna régi varrógépeket. Ebben az esetben is átverésről van szó. Különböző módszerekkel ugyanis ráveszik a hiszékeny személyeket arra, hogy a nagy nyereség reményében pénzt költsenek egy varrógépre, amelyik természetesen a töredékét sem éri a beígért és meg nem kapott összegnek.

Kérjük olvasóinkat, hogy amennyiben tudomásuk van egyéb átverésekről, csalásokról, jelezzék azt hozzászólásban, hátha sikerült megkímélni néhány személyt a megkárosítástól. A rendőrség pedig arra kéri a lakosokat, hogy amennyiben csalókkal találkoztak, feltétlenül értesítsék a rendőrséget, hogy nyomozás indulhasson a szélhámosok ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: